Friday, 12 December 2008

Itadakimasu!!!

Another cerita lama..
A few weeks ago my aunty nak cari accessory die dekat Giant Mall Kelana Jaya ni je.
Dah alang2 tu time dinner my uncle pon ajak gi makan kat Sushi King.
It's my first time makan kat restaurant die sendiri.So,quite exited lah jgk.
Tp mmg I have no idea langsung pasal makanan die,except sushi tu jela.
Yela kan I pandai dgn Korean lg (eventhough i hate kimchi!haha)
Malu je kat my cousin yg 5thn tu dah bnyk kali kot pg maka kat sana.haha..


So,bila sume org dah pilih i mcm..blurr..terpaksa waiter tlg jgk!Tp org dah suruh pilih i pilih la Orange Jus Suntory kotak tu and the dish kata LonelyInGorgous namanya Sukuyaki??What ever the name is,its just a fat noodle in something like mushroom soup.
Lama2 die akan sgt lah muak!hehe.And die ada bersertakan mangkuk kosong and i was like 'what is this for?huh?how do i use this?urgh,forget it.just dig in!'
Tapi periuk ke ape benda entah tu cute betul!haha!


Itasakimasu!
Hiihihiiii..ape la nek nii..

So,kalu pg next time i nak pilih yg kering macam 'kodomo bento' (kids lunchbox tp in a large portion ooo!)yg macam my aunty pilih tu ke..

Sukenye dorg...

Lastly,I terjumpa ni masa type ni..So,kalu nak mengunjungi ke mana2 japanese restaurant ke at least baca la ni dulu.Bila dah baca mesti tau kesalahan sendiri kan.Biar pun makan kat malaysia tp kan lg bgs kalu hormat cara Japanese manners and table etiquette.Mana tahu satu hari nanti pegi sana xsia2 belajar kan..

2 comments:

dewi said...

nyum nyummm ehem2 tak ajak kak t yeeeeeeeee???hehehe

♥corcraze♥ said...

hahaha..dah kak ti masa tu kat kj!
tekejot I u comment!
keep on comments ok!
thanks!
new entry will come!