Tuesday, 16 December 2008

..a hectic,embarassing,sad yet enjoyable day!

Di hari pertama ku di college (orentasi):
  • datang lewat
  • di malukan
  • salah order
  • sakit perut
Pukul 9.00 orentasi mula.Pukul 8.30 bertolak dr rumah naik LRT sbb ayah lambat.
Bila aku bgtau kegusaran aku ni papa kata;"ala,orentasi je baru.." yela sbb salah die yg kelewatan kan..
Sambil jalan2 papaku mcm2 bg nasihat..antaranya:
-jaga beg
-jalan kat jejantas ni masa ramai org.org jahat selalu aim kat sini
dan paling pathetic yg i rasa.
-naik bus no.25 bukan 26 yg pegi...
huahauhuaaaa!!ok2!

Dah sampai tempat cam dah penuh..kurasakan masa tu mcm org buduh jek cari tempat duduk!damn it!
Sambil berbual2 sikit dgn member baru sambil tgk sesi perkenalan budak2 yg kena panggil kat dpn,kawan2 baruku-Puteri dr Semarak,KL dan Ruby dari Johor dorg ade tanya sesame sendiri;
Puteri:"She name ke her name??"
Ruby dgn confidentnya jawab:"She name!"
Aku yg terdengar menyampuk kat celah2 dorg jwb kat Puteri,"Her name!",Si Ruby diam je..hehe..
Tak sampai 15 min kerusi yg aku duduk panas lecturer tanya kat parents2 ada anak ke kat sini.
Papa pulak yg sibuk mengangguk!
Aku apa lg,dah budak yg sebelum ni kena pgil xmo kua aku tunjuk bgs la..ape..??

nama-aku jwb..then dia kata nak interview aku..aku tanya 'in english or malay?'
die kata 'anything yg u selesa'.
aku dah nervous+panic gle..mana pnh berhadapan ngn sume org doo..even in high sch.
apa matlamat msuk KLMU?-i jawab..
lect:'ok skang dgn bersaksikan semua yg berada di basement ni i nak u janji dekat ur ayah yg u kan buat mcm apa yg u kata,ok?
masa tuh aku gile pig emotional mata dah berair xle nak ckp tp taram je ckp then fhm2 lah..tak nangis ok!just watery eyes ok!tp mmg malu!

Kul 10/11 camtu my papa texted kata dia balik dulu.aku ok jela..
layan ceramah pasal rules and regulation apa sume yg kkdng membuhsan kan apa lg di meja kedua pun xle nak nampak muka lecturer so xbest..
Tp ade sorg lecturer yg bkn saja buat aku nanges tp aku rasa 1 basement nagis kot!
Die suh ttp mata (sambil bergelap semua),suruh bayangkan apa yg diceritakan (pasal kalau2 parents meninggal).Dgar bnyk jgk esakan2..huhu..

Our Vice precident..
muka cam tarmimi saregar..
Sorry xclear sbb kena zoom in..

Lepas sorg2 bersilih ganti yg bg ceramah,nasihat semua..
International student plak masuk.Punggung dah kebas sbb duduk lama sgt..Perut dah lagu Bi-Rain.Akhirnya tiba waktu break pukul 1-2.Sekelip mata pusing ke kiri (cafe) dah penuh dgn student!
Me and puteri pon decide mkn luar.

Naik jejantas sampai maple..sambil tggu order me-nasik ayam,puteri-mee goreng aku masuk toilet sbb toilet KLMU separate boys and girl but still in the same place.. (faham tak??)
Nasi Ayam ku sungguh special..
Ayamnya ayam goreng,kuah kari nasik putih!
lupa pulak nak snap!Sebab mintak tukar ke mee goreng jgk..huhu!
Mee tuh mmg xabis langsung!xlalu nak makan!ruginyeeee...

Balik ke tempat orentasi gi surau then lepak sambil tggu sambung ceramah blik..
Lg sekali i jadi mcm penyelamat tlg meja bdk2 pompuan blakang dr dicerobohi oleh international student..The girls segan nak ckp xfasih berbahasa english ,maybe??
So,ceramah nak start i tlg ckp kan..
"Excuse me..blablablablablaaaaaaaaaa......"
"im so sorry ok....dorg pon kata ok.sbb barang gurls tu pon kat situ kan..
yeah2!

3jam dgn lecturer yg amat buhsan..die lect macam baca dr paper je taw tak..
mmg sume xconcentrate laa..huhu..
the other 2hours with the seniors member..that is Abg Iz (ensem tp cem lembut sikit la),Abg Buaya (die yg suruh pgil ni),kak apetah nama die (cun die 27thn IT),lastly Abg xingt nama jgk!haha..
Dorang suh tanya or luah kan apa2 pasal belaja..dorg bg nasihat2 yg amat2 berguna,and buat play yg makin lama makin buhsan ditambah pula perutku yg semakin sakit xtahu asal....tp thanks to dorg nak final ni pon boleh lg layan juniors ni lg..hehe..
Dga2 citer my batch punya class maybe start on 19th Jan next year lepas final dorg!lama gler!


Sebahagian dr my batch di basement.
kanan cafe,notice board..


Pukul 5 habis.Puteri entah ke mana.Azmi yg kata nak blik sekali ade class.Dilla xkluar2 lagi.Izhwan yg konon nak gerak sesama g naik motor pulak nagn si qayyum!
Ape lagi gerak sendri lah.
Sampai kat Station Star LRT sesat nak ikot Sentul ke Ampang.
huhu..bila dilla called terus kering peluh!huhu!
tggu die,balik sekali lrt ke3 barulah boleh naik..ramai yg teramat woo..
camni lah aku nnt kena ulang alik kan..
Dlm LRT borak2 and Dilla gtaw that my course in Faculty of Hospitality and Tourism need to wear the taik cicak colour baju-black & white..
Sampai pukul 6lebih mmg i carik bus num 25,but end up suh abg yg jemput!haha..

-----------

17,18,19hb ada lg orentasi di Havela building dan dgarnya masuk building tu kena pakai black & ehite!alamak!kasut xde laa..huhuhu!hurm..tp yg pengawas dulu ada lg kot!hehe..(kalau muat lg!)

9 comments:

Olpicture said...

Muahahha! Tahniah! selamat datang ke dunia baru yang penuh cabaran... mesti seronok kan, enjoy baca pengalaman baru tue...

♥corcraze♥ said...

panjang lg cite and banyak lg cite2 yg amat memalu kan..tp aib la kan kalu nak citer..hahaha..
i'll update more..!

kampungpetani said...

congrat dh ctnue study da best think is zaman stdy t akn dpt byk sgt sweet n sour pnye xperiens k..

♥corcraze♥ said...

thanks kampungpetani!
hope so!

fartea said...

aku agak tk faham cerita di tengah2
ape kate ko cerita kt aku bila kite lepak kang hehe

ssin said...

yup
i bdk klmuc
amek dip in culinary art
intake july

♥corcraze♥ said...

ouh..nice to meet you,ssin!
kenal hassani fadilah x?
die intake sept..
dip culinary arts jgk..

laju said...

Puteri:"She name ke her name??"
Ruby dgn confidentnya jawab:"She name!"
Aku yg terdengar menyampuk kat celah2 dorg jwb kat Puteri,"Her name!",Si Ruby diam je..hehe..

LANCAU JE.

♥corcraze♥ said...

apehal ko Laju??
Lancau tuh hape eh???
xbley gn bm kaa?!