Sunday, 14 December 2008

..dari dulu hingga sekarang..

Peraturan:
1-Peraturan ditulis di awal Tag.
2-Setiap pemain menceritakan seperti apa yang orang sebelumnya ceritakan.
3-Akhir sekali,tag beberapa orang dan pos nama mereka,pergi ke laman blog mereka dan tinggalkan komen yang memberitahu mereka sudah di'tag' dan ajak mereka bermain dan baca blog anda.
---------------


Tetibe haritu teringat nak main tag2 ni..
Takde idea sgt nak create,tp bila tgk ph..haa..i have an idea!
5 tahun yg lalu masa I Form One kot I agak memerlukan handphone.
So my eldest brother bg I phone ni,SIEMENS SL 45.
Ada mp3,memory card tp susah skit nak guna la.

First phone-Siemens SL 45

Tak sampai setahun phone ni dah rosak camtu je bermula dgn hanya kerosakan kecil (xingat rosak apa) ayah bawak pg office and asked his colleague or office boy to repair my phone..
A weeks later I terima dgn makin terok keadaannya!
Tak boleh On! And there is also sign macam kena cungkil dgn kasarnya kat bahagian tepi tu!
In a year or two,my brother balik malaysia and tanya suka handphone apa.
I didn't expect him to buy one for me,and i just said 'anything except Nokia.'
Later dia bawak balik SAMSUNG SGH A800! And I love it!
It has a lovely ringtone.Eventhough it just a poly/mono tones.Lagu2 dia classic!And the most important thing is it's a flip!
Second phone-Samsung SGH A800

I pakai phone ni beberapa tahun jgk sebelum phone ni 'merajuk!'
bila I tuka sim card,try pakai phone yg abg bawak balik the following year tu then bila tukar balik sim card dekat Samsung tu,terus die xmau hidup!!Pelik jgk.tp dah merajuk nak buat cam ne dapat lah NOKIA 6822 (anti nokia last2 kena jgk guna) ni.Sbb nak repair mmg dah fobia!
Phone best jgk..Boleh bukak kat dalam and ada mini keyboard!
Tp disebabkan phone ni dari UK die O2 nak MMS pon xbuleh!huhu!

Third phone-Nokia 6822

Phone ni tak rosak!(nokia jgk yg tak rosak ekk??) Sekarang phone ni di beri kpd abg no4 while im using SONY ERICSSON W880i sejak dari di Scotland haritu.
Walaupun phone ni xde flip ke,slide ke or mini keyboard tu tp ni phone paling canggih la dari segi technology nya.
Camera 2.0MP je,2GB,3Gand lcd screen yg cantik lg sharp!
Walaupun O2 jugak tapi MMS and 3G boleh je!
I nak guna phone ni selama yg boleh harap2 xde lah rosak ke..hurm..

Currently using-W880i

Kesemuanya..

----------------

So,korang pun mesti ada guna hanphone/s kan.Apa kisah disebalik 'pasangan' korang tu??Macam mana hilangnya??Kena curik masa makan ke?Tertinggal kat public phone ke??Or maybe masa sujud sebahyang tetiba hilang??If u dont mind,why dont you share with everyone!

So,kalu bleh I nak Tag 1.SilentAngel, 2.LonelyinGorgeous,3.What's up,4.SlumbeRaja,5,Everyone yang rasa2 nak share pon boleh jgk!

4 comments:

fartea said...

heh insyaallah
aku ku usahakan mengingati dan mencari fon2 aku yg dulu :D

♥corcraze♥ said...

banyak benar nampaknya!!
ciko xon smpi skang ehh?

Olpicture said...

tak sempat ni nak main tag.... sebelum kena tag baik larikkkkkk....

♥corcraze♥ said...

hahaa...larik laa..
hey mana mascara???huhu..
x confident i taw without mascara!haha!