Wednesday, 29 October 2008

Dari Glasgow ke Kuala Lumpur

Hello you all..dah lama tak update blog kan..
rasa malas la plak and cuaca panas2 cam terkena 'heat stroke' plak nak update pon xle..haha..

Boarding time,yusuff ketiduran..

So ni nak cite masa detik2 terakhir kat Glasgow ke KL.
Kat airport kiteorg masuk lambat sbb excess (kena tinggal brg kak tiqah and 1 kotak yusuff) pastu problem ngan passport either me or kak ti punya.
Kiteorg masuk 10mins sblm boarding!huhh..(sampai crew2 tu kata 'no need to run,u got a lot of time!)
Mmg lah a lot of time,
flight delay 2jam pulak!
Dr Gla-Dub ramai gile org yg nak pg ke India apa sume,so kiteorg kena dduk berasingan.Fezal bahagian lain.
Mummy,Kak Ti and Yusuff duduk selang 1seat dari I,dekat ngan wall tu sng,tu pon ade kecoh2 sikit!

Beg yg kena tinggal beg pink and 1box:(

I lepak dpn kejap..
tido je yusuff ni kan..

Seperti biasa dlm plane xle nak tido.
Xtaw la xle tdo ke xnak tido sbb nak tgk movie baru2 tu kan..
So movie yg sempat tgk masa dr Glasgow-Dubai is Over Her Dead Body (klaka btol,gelak smpai xingt org sebelah oii!haha) and Hancock je (boleh la cite die,best jgk!).
The rest jalan2 ke tempat Fzal and Kak Ti..best jgk merayap2 and tgk gaya org tido!haha!

Disbbkan delay so kat dubai pon 1jam je ada masa.
Sempat solat maghrib&Isa(ikot time UK) dan bergegas ke Gate 109!
Kali ni kiteorg dok dekat2 jgk la.my mom at the back seat,the rest selang 1 seat dkt ngan cot wall
Dari Dubai-Kuala Lumpur sempat tgk Definetely,Maybe je tu pon xabis sbb rasa ngantok sgt tp nak tido restless la plak!
So pas mkn sambil tgk cite ape lg,nak tido x aman so ade masa amik pic..hehe.(buat flight mode)..
Nak sambung tgk benda lain cabin crew dah nak kutip head phone.So sambung amik pic masa nak dekat landing.

Amik pics,jap gi nak landing.cover sikit ph.

Lunch ke,dinner ke apa ke i xtaw la..
as u wish..sedap.menu?lupa!

Sesampai aje kami terus bergegas utk solat zohor&asar.Jauh betul berjalan.
Masa tu yusuff dah kerimasan=panas!
Bila naik train to
baggage reclaim die dah merengek2..ksian dia..
Dah amik luggage kiteorg beredar ke tempat keluar (international arrival) my papa dah tggu kat luar dan juga Kakak kak yati(kak ratna) and kak tiqah.dorg sedih2..u know..
for the first time yusuff di dukungan Tok Pa,Tok Leman dah xde..huhuh..
And me..kerimasan!!! Panasnya Malaysia!!
Lepas tu kiteorg seperate,Fzal and semua pg ke Kajang utk persiapan tahlil yg ke-7 hari,while kiteorg ke R&R Dengkil for lunch!

2 comments:

DiNi said...

haha pns sgt kew Malaysia tuh?
hoho takut gak nk blk msia..takut shock jew nnti..
pape pown still miss Malaysia lagi!!huhu
nk blk msia lorh!

♥corcraze♥ said...

agak la ika..pns la jgk..
biasa2 laa..
tambah2 lg ngn global warming ni..
yg sejuk lg sejuk,yg pnas lg pns..
miss balik jela..
u'll adapt to the weather nnt..