Thursday, 9 October 2008

the raya experience in abroad:Glasgow!

Selamat hari raya..maaf zahir batin!!
Masih mood raya kan so tak salah kalu i baru ucap..hahahaa..
Ok,kat Glasgow selepas kekecohan kecil pasal raya on 30 Sept,
dan menyebabkan kiteorg kalam kabut.
At last,mmg kat sini pon raya on 1st..
Tu masjid Al-Farouk punya pasal lah.gedik nak ikot Arab!
Tp ape2 pon raya jugak!!


Ni kiteorg lepas balik semayang raya yg start pukul 10am for 2nd session.
Best.of course ada malaysians,and so many middle east ppl.
kak ti sembahyang sambil pgg yusuff..u know..
The masjid or should i say surau was actually an apartment that was convert into a surau.
Keluar masjid berangin yg amat2 sejuk!
eventhough pakai jacket.
fezal jumpa member2,dan juga member skolah rendah yg bertahun xjumpa.
i didnt take any pic..but i do took some videos..


Lupa amik pic semua dlm baju raya!!
(urghh..geramnyaa!!)
this is the only pic..

but video mmg banyak!hee..


Rumah pertama.
En.Nordin,Pn.Ina&family di Govanhill.

Org typical Kelantan..
Semua malaysians!
Dr.Hazami berbual dgn Dr.Feizal.


Mami and kak ti..
makan,makan,makan..nyum2..


The menu..
Burger pakistan pon ada??
rendang ayam,nasi kena himpit,roti jala et cetera..


The second house is uncle syed mahadi (org utara) dekat around Govanhill jgk kot..
Govanhill mmg ala2 perkampungan malaysians pon..hehe..
rumah dia quite besar..makanan sedap jgk..

Pastu dah kenyang gile balik rest,tido,dan juga prepare utk open hse kiteorg esok..
pukul 7 sambung beraya di rumah pasangan arkitek-En.Haizal&family (org s'gor,dga cte xmo balik mesia dah?anak die speaking scott-ish!) di xtaw..hehe..jauh sikit tmpatnya..
Rumah cantik&interior is so w0w!

Lastly,rumah member skolah rendah fezal yg jumpa kat masjid td.
pasangan En.Ghazali dan isteri.
rumah so simple,quite gothic.(hehehee) dekat ngn masjid td and Uni sbb dorg wat PhD.
Fezal n member borak bukan main lg.tp kena balik sbb yusuff dah meragam!
So,kiteorg balik dalam keletihan dan prepare masak utk open hse.tido kol 2..huhu..


3 comments:

Olpicture said...

i dengar isu hangat Malaysia overstayed kat UK, ala-ala dah pegi UK tak reti-reti balik Malaysia... tak check ke nama Pn Norliza and Teh Farhanah tersenarai ke tak? muahhahahha

Nampak Meriah! Selamat Hari Raya!

Dini @ Ika said...

hoho yg overstayed kat UK tu x semestinya dia xnk blk msia!!
kdg2 yg smbg Ph.D tu kna overstayed sbb dia pnya study x hbs lagi lah!so kna smbg ke 3thn setengah n so on..

anyway haha burger pakistan tu akk farhana mkn x?ika ni hrp je ore kelate tp x pndai kecek kelate sgt ler..haha

♥corcraze♥ said...

dini:yg olpicture ckp tuh pasal me and my mommy lor..
and yg kat blog akk tu kata xnak balik tu mmg btol la..
my bro cakap dorg xnk balik..bkn blaja lg pon..dah keje dedua tuh..
tp ikot suke dorg la kan..
burger tu xsempat mkn la dik oii..
ika wat ke??

olpicture:haha..xde pulak nama kiteorg!!haha..
ape slahnya tgu maple leaf gugur kan..haha..
SELAMAT HARI RAYA too!