Sunday, 31 August 2008

Batman:The Dark Knight...

Petang smalam Fezal called sebelum btolak dari Dundee tanya,
"Teh,mlm ni nak g tgk wayang x?"
me replied,"haa?boleh jee.."

Then,pas dinner and lepak,(fzal cam xserious je nak pegi,xpe la kalu xjd pg pon-me bermonolog-)
Mata I cam nak tetutup dah barulah,Fezal paggil,
"Teh,cpt la siap nak gi ke x?"
Meloncat aku!!
"Mestilah nak pg! Gimme 5mins"

Pukul 10lebih,Fezal,Kak Ti and Teh gerak..
Cian mami kena jage yusop kat umah memalam buta..

Xpelah mami pon maybe xsuke action movie kan,ABBA/Mama Mia nanti kite gi ok!

Sampai kat City Center.Ktorg tgk kat CineWorld je,IMAX(3D) xg,jaoh cikit kot! entahlaa..

Left-Ni la building CineWorld,7tingkat xcilap.
The whole building is just for watching movies!

Right-Kak Ti in the Dark Night!

Masuk tu Fezal beli tickets (£6.80 for an adult!)
Mahal gark erk..tp bg dorg same je cam ktorg RM7..kalu convert?:x7?)



Okeh,tickets dah ade..jom masuk!
Actually x terpikir pon nak tgk The Dark Knight..
kalu tahu study dulu!huh!

Dah masuk tuh,mak aii..
"Kite 3org je ke?Xde org lain dah ke?" "Then,make urself like home,guys!",me said..
Or maybe ktorg awal masuk sikit kot!
So,ktorg pilih tmpat dduk,sbb free sitting..yeay!

Posing kejap!..Hahah..klaka muke fezal kena flash!


Left:Cepat posing sblum org masuk!
Right:OK2..Behave! Malu kat org kang!

Ok,done with the 'off-topics'..
Straight to the point.-pasal citer ni..

Mmg best sesgt!
Dengan sound system,jalan citer oleh Christopher Nolan..
The cast yg sememangnya famous and so good in acting mcm Cristian Bale,the late Heath
Ledger
OMG! I just knew he's dead! My bad!
So,rase mcm nak tgk lagi je pas nih!
memang nak tgk pon sbb starting citer kurang paham + xde subs ahh..
huhu.. But,later I faham sume and story line dia ok!




B a t m a n
VERSUS
J o k e r

Sorry,xamik pic yg cantik sikit sbb yg ni lg
origenal sbb curi2 amik dlm cinema!
xcept Batman tuh..
Cute Joker dlm nurse uniform!hehe..


So,overall mmg gempak sampai lepas kluar cinema pon terbayang2 scene2 Badman sbb
bangunan kat Glasgow ni lbih krg je dlm citer..dah la mlm lak tuh..
Exited giler,mgkin sbb dah lame xtgk movie(action) kat cinema..
Rase jatuh cinte trus ngn Cristian Bale!tp yg Batman Begin xlayan sgt pon!
But sedih bile tahu Heath Ledger dah meninggal sbb overdose tu rase sedih plak..
pape pon..die mmg bgus blakon!*salute!MAY HEATH LEDGER R.I.P ..

2 comments:

fathy bella said...

nak tgk cite niee
tkde chance lgih.
haih

♥corcraze♥ said...

xpe2..beli je dvd..
ayah ko kan slalu dpt rampasnye dvd..hehe...